Rodinný recept na vánočního kapra

07.12.2018

Ingredience:

  • kapr nakrájený na podkovy (cca 2 kg po vykuchání)
  • eidam 40 dkg
  • bílé víno 500 ml
  • strouhanka na vysypání pekáče
  • máslo
  • citrón
  • pepř, sůl


Postup:

  1. Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. Kapra nasolíme, popepříme a položíme na hluboký plech.
  3. Podkovy dále pokapeme cirónem, posypeme silnou vrstvou sýra nastrouhaného na jemno a na každou podkovu položíme plátek másla.
  4. Podlijeme bílým vínem a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  5. Poté pečeme v troubě na 180-200 °C přibližně 30 minut.
  6. Ke konci pečení zapneme gril a necháme zezlátnout.
  7. Podáváme s bramborovým salátem.

Přejeme Vám dobrou chuť a krásné Vánoce.

Fotogalerie