Rodinný recept na vánočního kapra
Ingredience:
- kapr nakrájený na podkovy (cca 2 kg po vykuchání)
- eidam 40 dkg
- bílé víno 500 ml
- strouhanka na vysypání pekáče
- máslo
- citrón
- pepř, sůl
Postup:
- Plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Kapra nasolíme, popepříme a položíme na hluboký plech.
- Podkovy dále pokapeme cirónem, posypeme silnou vrstvou sýra nastrouhaného na jemno a na každou podkovu položíme plátek másla.
- Podlijeme bílým vínem a necháme alespoň půl hodiny odležet.
- Poté pečeme v troubě na 180-200 °C přibližně 30 minut.
- Ke konci pečení zapneme gril a necháme zezlátnout.
- Podáváme s bramborovým salátem.
Přejeme Vám dobrou chuť a krásné Vánoce.